De ideale saus voor de Chinese keuken!

 

Voor 2-3 personen

mapo tofu

Benodigdheden Bereidingswijze
  • 150 gram tofoe
  • 150 gram varkensgehakt
  • 2 stuks lente-ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 zakje Ma-Po saus
  • Snij de tofoe in blokjes van 2 cm.
  • Snij de lente-ui in stukjes van 1 cm.
  • Verhit olie, roerbak het gehakt totdat het gaar is.
  • Voeg lente-uien en Ma-Po saus toe.
  • Goed doorroeren laat 1 minuut op laag vuur staan.
  • Serveren.
Tips
--

Voor 2-3 personen

gonbao chicken

Benodigdheden Bereidingswijze
  • 150 gram kipfilet
  • 4 stuks gedroogde rode peper
  • 1/2 eetlepel maizena
  • 2 stukjes lente-ui
  • 1/2 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepel pinda's
  • 2 eetlepels olie
  • 1 zakje Gon-Bao saus
  • Snij de kip in blokjes van ongeveer 2 cm, marineer met maizena en sojasaus voor minimaal 10 minuten.
  • Snij de lente-ui en pepers in stukjes van ongeveer 1 cm.
  • Bak de pinda's tot goud bruin en leg ze apart.
  • Verhit 2 eetlepels olie, bak de pepers tot donker van kleur
  • Voeg de kip toe en bak tot lichtbruin
  • Doe de Gon-Bao saus en lenteui bij en roerbak 3 minuten mee.
  • Serveer in een schaal en strooi de pinda's over het gerecht.
Tips
--

Voor 4 personen

huikuo pork

Benodigdheden Bereidingswijze
  • 120 gram varkenslappen
  • 1/2 kopje gesneden bamboescheuten
  • 80 gram witte kool
  • 1/4 kopje gesneden groene paprika
  • 1 theelepel sambal
  • 2 theelepels gehakte verse knoflook
  • 3 eetlepels olie
  • 1 zakje Hui-Kuo saus
  • Kook de varkenslappen tot ze gaar zijn. Af laten koelen en in dunne plakjes snijden.
  • Snij de kool in stukken van ongeveer 3 cm.
  • Olie verhitten en het varkensvlees gedurende 1 minuut bakken, daarna de kool toevoegen en het geheel nog 1 minuut roerbakken.
  • Paprika, sambal of rode peper en Hui-Kuo saus toevoegen. Het geheel goed doorroeren.
  • Knoflook er overheen strooien.
  • Serveren.
Tips
Probeer ook met andere soorten groenten.

Voor 2-3 personen

yu hsiang porkbone

Benodigdheden Bereidingswijze
  • 150gram mager varkensvlees
  • 15 gram boomoren
  • 1/2 eetlepel maizena
  • 2 eetlepes gehakte lent-ui
  • 1/2 eetlepel soja saus
  • 1 eetlepel olie
  • 30 gram bamboe scheuten
  • 1 zakje Yu-Hsiang saus
  • Snij het varkensvlees in reepjes, marineer met maizena en sojasaus voor 30 minuten.
  • Laat de boomoren 30 minuten in heet (bijna kokend) water wellen, uit laten lekken en in stukjes snijden.
  • Roerbak het varkensvlees in hete olie tot het gaar is, verwijder en uit laten lekken.
  • Roerbak de lente-uien, bamboe scheuten en boomoren. Voeg Yu-Hsiang saus en varkensvlees toe.
  • Kort vermengen en serveren.
Tips
 Probeer ook verschillende soorten groenten.